Pár éve elindítottam egy kis vállalkozást. Eleinte csak én a társam voltunk egy meglehetősen pici irodában. Nem volt a legmodernebb, de a célnak tökéletesen megfelelt. Mostanra viszont annyira jól megy az üzlet, hogy ketten már nem bírjuk és szeretnénk új alkalmazottakat felvenni, amihez nagyobb iroda is szükségeltetik.

Találtunk is egy pályázatot, ahol a mostani helyünket beszámítva hozzájuthatunk egy nagyobb helyiséghez. Mivel az évek során megtanultuk, hogy az ilyen esetekben nagyon gyorsan kell cselekedni, azonnal ráfeküdtünk. Mindez történt egy pénteki napon a pályázat beadási határideje pedig hétfő délután volt. Gyorsan elkezdtünk intézkedni, szerencsére a sok kapcsolatnak köszönhetően péntek délutánra már csak az energetikai tanúsítvány hiányzott. Az viszont nagyon.

Törtük is a fejünket, hogy lehetne ezt megoldani, ekkor bukkantunk rá az https://www.e-tanusitas.eu/ weboldalra. Igaz már fél lábbal mindenki a hétvégében volt, de mivel láttuk, hogy reggel 8-tól este 8-ig lehet őket hívni azonnal elkezdtünk tárcsázni. Mivel nagyon SOS volt a dolog – ők pedig ilyen helyzetekben is az ügyfél rendelkezésére állnak – így sikerült szombat délutánra megbeszélni egy időpontot, amikor kijönnek és felmérik a terepet. Az ár is nagyon kedvező volt, az alapterület mérete miatt ráadásul a legelső kategóriába tartoztunk és még hétvégi pótdíjat sem számoltak fel. Még a telefonban megkért minket az ügyintéző hölgy, hogy készítsük ki előre az épület helyrajzi számát, alaprajzát meg minden tervdokumentációt, ami elérhető és hasznos lehet, hogy minél gördülékenyebb legyen a munkavégzés. Ezekért még kellett futni pár kört, de végül úgy feküdtünk le este, hogy már szinte a zsebünkben éreztük az új iroda kulcsát. Az úr, aki kijött másnap nagyon gyorsan elvégezte a munkáját, A-tól Z-ig mindent átvizsgált. Megszakértette a padló állapotát, a födémet, az ablakokat, az ajtókat és melegvízellátó rendszert. Már aznap este az e-mail fiókunkban landoltak a legfontosabb adatok, amit azonnal küldtünk is az ügyvédnek, hogy még a hátralévő papírokat elkészíthesse.

Hétfőn beküldtük a pályázatunkat, amit végül meg is nyerünk. A https://www.e-tanusitas.eu/ kihúzott minket a csávából, mindenkinek csak ajánlani tudom!