Az üzleti életben eltöltött éveim alatt nagyon sok mindent megtanultam arról, hogyan is működik pontosan ez a szakma. Már tudom, mik azok az apró dolgok, amikre oda kell figyelnem, ha azt szeretném, hogy a pénzemért cserébe minőségi szolgáltatást is kapjak. Az üzleti világ sokszor könyörtelen tud lenni a kívülállók számára, ami valamilyen szinten igaz is, de én úgy vagyok vele, hogy inkább meg kell tanulni helyén kezelni a dolgokat. Ezt vettem akkor is figyelembe, amikor arra adtam a fejem, hogy kicseréljem a régi nyílászáróimat korszerűbb, műanyag darabokra, amik jobban is szigetelnek.

Megvoltak az elképzeléseim arról, hogy pontosan honnan is szeretném ezeket a tárgyakat beszerezni, de először tisztába szerettem volna azzal kerülni, hogy hogy is zajlik egy ilyen folyamat. Ugyanis még nem volt ilyenben részem, és ebben az esetben az a legfontosabb, hogy az ember megfelelően tájékozott legyen. Hiszen ha ez megvan, kevésbé tudnak a dörzsölt üzletemberek átvágni. Sokáig keresgéltem amíg megtaláltam azt az oldalt, ahol olyan módon tálalják a sok információt, ahogyan az mindenki számára befogadható. Itt lehet elérni ezt a weblapot.

Szimpatikus volt, hogy rögtön az elején le volt írva feketén – fehéren, hogy nem kell mindent készpénznek venni, ami oda le van írva, a dolgok csupán tájékoztató jellegűek. Ezt üzleti szemmel is nézve nagyon korrektnek tartom, hiszen ha már az első pillanatól kezdve tisztán kommunikálunk, akkor a tapasztalatom alapján nagyon sok ügyfelet meg tudunk nyerni magunknak. Ez ennél az oldalnál teljesült is, hiszen mint kiderült, nem árulnak zsákbamacskát.

Pontosan le van írva, hogy zajlik a beépítés – beállítás, ám ezeknél a részeknél nem szerettem volna sok időt eltölteni, hanem inkább valami olyasmiről szerettem volna olvasni, amiről egészen addig nem is hallottam. Ez pedig az a rész volt, ami felhívja a figyelmet arra, hogy mire is kell figyelni az új ablak beépítésekor. Már az elején a kiékelésnél fontos odafigyelni a külső tokra, amely az aránytalan feszítéstől könnyen torzulhat, ez pedig zavart okozhat a működésében. Viszont az sem túl jó dolog, ha a művelet folyamán sikerül a keretnek kicsit jobban odakoppintani kalapáccsal.

Van egy gyári fólia a műanyag kereteken, ez viszont csak kisebb sérülésektől óvja meg a felszínt, ha valami durvább hatás éri, akkor könnyen összekarcolódhat, megrepedhet, ezek pedig nem csak az esztétikum területén jelenthetnek gondot, hanem a hőszigetelés terén is. Illetve nem árt odafigyelni a PUR habra is, ami ugyan nagyon jól rögzíti az ablakot, és nagyon jól szigetel is, könnyen összefogja a környezetét. Ha ez megtörténik, utána nem kis munkával tudjuk csak eltávolítani a nem kívánt foltot. Azonban ha már bekövetkezett a baj, fontos, hogy minél előbb töröljük le a nemkívánatos habot, mert a levegő hatására megköt és növekedni kezd.

Végigolvasva az oldalt és annak tartalmát, azt a következtetést tudom levonni, hogy egy nagyon korrekt tájékoztató jellegű weblapról van szó. Tényleg csupán az a céljuk, hogy minél több ember ismerkedjen meg azzal, hogyan is zajlik egy nyílászárócsere. Ha bárki egy ilyen folyamat előtt áll, bátran ajánlom, hogy nézzen szét itt, ezen az oldalon, mert nagyon sokat tud segíteni. Ráadásul minden úgy van megfogalmazva, hogy a legegyszerűbben meg lehessen érteni a leírtakat.