Amióta beléptem a munka világába, azóta tudom, hogy egyszer mindenképpen szeretnék elérni arra a szintre, hogy egyéni vállalkozó lehessek. Sosem éreztem teljesen magaménak a beosztotti létet, mert mindig úgy éreztem, hogy én saját magamnak sokkal jobban be tudnám osztani az időmet, mintha egy kötött, 8 – tól 16 óráig tartó időintervallumban kellene elvégeznem a dolgom. Másrészt szerettem volna olyan dologgal is foglalkozni, ami őszintén érdekel, és látok is benne olyan lehetőséget, amit esetleg más előtte még nem. Fontosnak tartottam, hogy egy olyan vállalkozásba kezdjek, amiből lehetőleg nincs ezer másik, hanem legyen valamennyire egyedi a maga nemében. Hosszú és kitartó munkával sikerült ezt a célomat elérnem, és mára a saját vállalkozásomat vezetem, amihez építtettem egy külön épületet is.

Na de nem csak úgy bele a vakvilágba, fontos volt számomra, hogy az épület védett legyen, ha esetleg valami baj történne. A családunkban sajnos történt már tűzeset, így szerettem volna megelőzni, hogy esetleg még olyan kár is érjen engem, amit senki sem térít meg. De amikor megkötöttem a cégépületre a biztosítást, akkor már a házamat is lebiztosítottam, hiszen az ördög sosem alszik. Itt jött képbe a pannonsafe.hu oldala, ahol nagyon sok információt olvastam a biztosításokról. Megtudtam elsőként, hogy nem csak a lakástulajdonosok köthetnek biztosítást, hanem bárki! Legyen az résztulajdonos, bérlő vagy akár finanszírozó, mindenkinek joga van hozzá. A biztosítási szerződés határozatlan időre szól, így ha a helyzetünkben valami változás következik be, akkor aszerint kell a szerződést is módosítani (pl. gyermekek születése, új kisállat, ingatlan, ingóságok felértékelődése, stb.).

Nagyon fontos tényező, hogy a biztosítási összeget megfelelően kell meghatározni, hiszen ha valami kár ér minket, akkor hiába nagyobb a kár, mint a biztosítási összeg, a biztosító annál többet nem fog fizetni úgysem. Ha bekövetkezik a káresemény, nem csak annak az értékét fogják megtéríteni, hanem természetesen figyelembe veszik az újjáépítés, az újra beszerzés és a javítás költségeit is.

Néhány évvel ezelőtt történt a korábbi lakásomban egy betörés. Mivel nem vittek el nagy összeget, csak azt a kevés készpénzt, amit a lakásban találtak, nem értesítettem a rendőrséget. Tudom, hogy ez nagyon furcsán hangzik, de egyrészt fiatal voltam és zöldfülű ezekhez a dolgokhoz, másrészt borzasztóan meg voltam ijedve az egész miatt, és úgy döntöttem, hogy inkább nem is akarok foglalkozni a történtekkel. Azóta már okosabb lettem, a https://www.pannonsafe.hu/termekek/lakasbiztositas oldaláról tudom, hogy első lépés mindenképp a rendőrség értesítése, majd utána 2 napon belül következik a biztosító. Csak akkor tudják a biztosítót értesíteni, ha kiment a rendőrség a helyszínre, és ott jegyzőkönyv is készült. Mivel mikor korábban ilyen történt velem, és nem értesítettem a rendőrséget, várhattam volna a biztosítási összegre, jól hoppon maradtam volna.

Szerintem mindenkinek hasznos lenne elolvasni ezt az oldalt, amit én is találtam, főleg annak, aki nincs otthon ebben az egész témában, ahogy én sem voltam elég hosszú ideig. De amióta nekem is van biztosításom nem csak a kis házamra, hanem a cég épületére is, sokkal nyugodtabban alszom. Már nincs olyan, hogy ha vihar van, nagyon aggódok, mert mi lesz, ha pont nálam történik valami. Ezt sajnos nem lehet kivédeni, de azért jó érzés, hogy ha a baj mégis bekövetkezik, akkor az ember nem marad teljesen magára.