Nem azért, mert valaki képes kézrátétellel gyógyítani a csövek világában is (vagy ha van ilyen, nyugodtan írjon nekem és közzéteszem itt), hanem mert a csőtörés megállapítása bontás nélkül már nem egy elképzelhetetlen tudomány azok számára, akik követőben vannak a korral és az idő és technológia haladásával.

Éppen a kedvenc üzleti lapomat böngésztem az egyik reggelen egy kávé mellett, amikor kiszólt a gyerek a fürdőből, hogy gáz van. Ekkor még nem is sejtettem, hogy csőtörésről van szó, mert el voltam veszve valahol ott, hogy milyen gazdasági mutatókat jósolnak az év további részeire és hogy milyen spekulációk vannak a részvénypiacot illetően. Nem szeretnék itt most nagyon mélyen belemászni, de őszintén kíváncsi vagyok, hogy hogy éljük túl, vagy vészeljük át az elkövetkezendő időszakokat gazdaságilag – érdekes lesz és persze kihívásokkal teli…

Na de most vissza a jelen – vagyis már múlt – kihívásához, a csőtöréshez. Hát adott volt a helyzet, én meg nem ismertem senkit, úgyhogy irány a kereső, meg persze az ismerősök. Szerencsémre egyszerre kaptam meg és futottam bele magam is a vizszereles.net weboldalába. Ez egy olyan szakmai csapat, akik mindenféle vízszerelési munkálatokat végeznek duguláselhárítástól a fűtési csövek javításáig. Legnagyobb szerencsémre a csőtörés megállapítása bontás nélkül is a pallettán volt.

Először nem is igazán tudtam elképzelni, hogy mit jelent a csőtörés megállapítása bontás nélkül. Aztán persze minden világossá vált, ahogy a vizszereles.net szakembere elmagyarázta a telefonban, hogy mi fog történni egészen pontosan. Úgy hívják az eljárást, hogy csőkamerázás, és azt csinálják ilyenkor, hogy egy kicsi kamerát végig nyomnak a hibásnak vélt csőszakaszon, hogy az egyszer majd csak kiadja, hogy hol is van benne a bökkenő.

Szerencsére pontosan így történt, ahogy írom. Végignézték azt a csövet, amivel a probléma volt, és aztán már tudták, hogy hol van az a pici repedés, ami az egészt zűrt okozta. Ezután kibontották azt a kis részt, mert a javításhoz ez sajnos szükséges volt, és ott helyre tették a dolgokat.

Utána számolva ez volt a legjobb dolog, ami történhetett, mert ha hagyományos úton oldották volna meg a dolgot, és nem ment volna a csőtörés megállapítása bontás nélkül, akkor komoly plusz összegekbe vertek volna engem ami a javítást követő munkálatokat illeti. Így viszont nem keletkezett nagy mennyiségű sitt, nem volt nagy kosszal járó folyamat, tehát a lakás életben maradt, és persze majd az esztétikai javításnál sem fogok annyira bosszankodni, mintha egy egész falat kéne visszatenni a helyére. Szóval mindent összevetve azt gondolom, hogy a vizszereles.net nagyon korrekt munkát végzett modern eljárással, én pedig piszkosul szerencsés voltam velük.