Már nagyon régóta azt tervezgetem, hogy saját vállalkozást fogok alapítani. Régebben azt gondoltam, hogy igazából ez nem is olyan nagy dolog, nagyon sok embernek van. Aztán persze idővel rájöttem, hogy nem így megy ám ez, csinálhatok én vállalkozást, de annak működnie is kell, és az sem árt, ha jól megy. Ehhez viszont szerintem egyrészt kell egy szuper jó ötlet, másrészt pedig nem árt felmérni a piacot, hogy mire van igény, mire nincs, mekkora a konkurencia stb. Én legalábbis biztosan így állnék hozzá. Ebből azt hiszem, már ki lehet találni, hogy még nincs saját vállalkozásom, de nem adom fel, mert folyamatosan agyalok, hogy eszembe jusson valami jó kis ötlet. Szerencsére vannak nagyon jó barátaim is, különböző szakmákkal, különböző területeken, így annyira nem is vagyok bekorlátozva ötletelés terén, mert mindenki nyitott lenne egy saját kis cégre.

Az unokahúgom vőlegénye viszont saját vállalkozásba kezdett: nyitott egy autószerelő műhelyt, többedmagával. Már teljesen bejáratta, megvannak a bevált helyei, ahonnan megveszi a szükséges dolgokat.

Az egyik ilyen hely egy webshop, pontosabban az olajwebshop.hu. Félreértés ne essék, nem partnerségről van szó, innen magának szokott rendelni mindenféle szereket, mert neki is van több autója, és az itt kapható termékekben még soha nem csalódott. Meg ő nem is foglalkozik autóápolással, de a tapasztalatai alapján ajánlani tudja az ügyfeleinek. Emiatt kértem tőle én is tanácsot, amikor hidraulika olajra volt szükségem.

Egyből azt mondta, hogy egy valóságos hidraulika bolt van az olajwebshop.hu weboldalán, úgyhogy mindenképpen ott nézzek körül. Hallgatva rá, így is tettem. De mindenekelőtt kicsit utánanéztem a cégnek, mert nekem fontos, hogy honnan vásárolok.

Megtudtam, hogy ez egy magyar tulajdonú cég, ami már sok-sok éve működik, sikeresen. Az évek alatt pedig több üzlethelységet is nyitottak, ami nekem egyértelműen azt jelzi, hogy valóban szakértői lehetnek az autóápolásnak és karbantartásának, mert nyilvánvaló, hogy van igény a szakértelmükre.

Úgyhogy gyakorlatilag nem csak virtuális értelemben volt igaz a hidraulika bolt kifejezés, hanem szó szerint is.

A négy üzlet, négy, egymástól távol lévő helyen található, de mind Budapesten van. Szerintem ez egy nagyon jó megoldás, hogy nem korlátozódtak, csak a budai, vagy csak a pesti oldalra, így bárhol is lakjon az ember, mindenhonnan könnyen meg lehet közelíteni valamelyik üzletet.

Az egyik üzlet Óbudán található, vagyis a III. kerületben, a Huszti út és a Hévízi út sarkánál. A másik a X. kerületben, Kőbányán, a Gyömrői úton. A harmadik a XI. kerületben van Kelenföldön, az Etele úton, ami véleményem szerint nagyon könnyen megközelíthető. De van ugye még egy üzlethelység, Újpesten is, ami a Munkásotthon utcánál helyezkedik el.

Szóval ezután álltam neki a hidraulika olaj keresésének. A „hidraulika bolt” weboldalán többféle márka olajait találtam. Mivel sajnos nem vagyok nagy szakértője ezeknek a dolgoknak, így segítségül hívtam a webshop egyik szuper kis megoldását. Lehetőség van bizonyos szempontok szerint rendszerezni, sorba rendezni a találatokat. Kiválaszthatjuk, hogy ár szerint növekvő, vagy csökkenő sorrendbe mutassa a termékeket, vagy akár ABC rend szerint, de újdonság szerint is rendszerezni lehet. Én azonban egy másik lehetőséget választottam: a korábbi vásárlókra bíztam a döntést, így népszerűség szerinti besorolást kértem, ami ugye azt jelenti, hogy a leggyakrabban vásárolt hidraulika olaj került a terméklista elejére.

Nem is nagyon variáltam, kiválasztottam az elsőt, betettem szépen a kosárba, házhoz szállítást kértem, és vártam, hogy megérkezzen, hogy elvihessem az autómmal együtt a már fentebb említett szervizbe.