Az elmúlt évek trendje a zöldülés, a környezettudatosság és a zero waste. Ezek a hívószavak 10 éve még semmit nem jelentettek, de Greta Thunberg és a klímakatasztrófa óta előtérbe kerültek a zöld megoldások és a zöld termékek. Ezt a hullámot lovagolja meg a Humanity Áruház is, mely 2013 óta forgalmazz természetes alapanyagokat az ökotudatos vásárlóknak. Ebben az értelemben az ökotudatosság arra mutat, hogy a vásárlók szeretnék tudni, milyen alapanyagok kerülnek azokba a mindennapi szereikbe, melyeket háztartásaikban használnak, legyen szó tisztítószerről, arckrémről vagy fürdőbombáról.

A Humanity Áruház a bioboltok kínálatán túl olyan adalékanyagokat is forgalmaz, melyet mások nem. Ilyenek azok a speciális természetes alapanyagok, melyeket az igazán elszánt natúr kencekészítők alkalmaznak.

Xanthan Gum – a természetes növényi kozmetikum sűrítő | Humanity: példának most bemutatjuk a xantán gumit, vagy xanthan gum-ot, mely egy fehér színű por, ami vízben oldódik, és egy semleges illatú zselésítő és gélképző anyag. Az ipari fermentáció révén létrejövő anyag egy természetes poliszacharid, mely megakadályozza a kozmetikai készítményekben, hogy az összetevők szétessenek.

Periférikus terméknek tűnik, ugyanakkor hatalmas a kereslet a xantán gumira, mert nagyon sok természetes szer alapanyaga! A Humanity webáruházban megtalálható 100 g-os kiszerelésben. Ára csak 672 Ft, GLS futárszolgálattal vagy postai szállítással 1-2 munkanapon belül kézhez is vehető. Xanthan Gum – a természetes növényi kozmetikum sűrítő | Humanity -ajánlom mindenkinek.

Ne becsüljük le a környezettudatosság és a zöld mozgalom erejét. A vállalkozásoknak érdemes átgondolni a profiljukat és nyitni a természetes alapanyagok felé, ugyanis a világ a környezettudatosság és a fenntarthatóság felé tendál, akik idejében belépnek a bizniszbe, hamarosan piacvezető pozícióba kerülhetnek megfelelő termékportfólió választása esetén!