A kapcsolatok építése mindenkinek fontos, főleg akiknek saját cégük van. Egy egy rendezvényen való megjelenés sokat dobhat a cég ismeretségén, új partnerek, megrendelők elérése ebben a formában mutatkozik a leghatékonyabbnak. Ez a fajta kapcsolatteremtés, mindig a köztudatban levés tartozik szorosan az üzleti élethez. A cég és a termék jelenléte az adott szegmensben nagyon fontos. Ezt nem tanítják az iskolában, erre egy cégvezetőnek rá kell éreznie, hogy milyen is a valós üzleti élet és milyen feltételekkel lehet jól szerepelni, illetve jól szerepeltetni a céget.

A szomszédom éppen egy üzleti vacsoráról tartott haza, amikor összefutottam vele, elmesélte, hogy nagyon érdekes információkkal lett gazdagabb, hiszen egy olyan üzleti barátjával ebédelt, aki most keresett, és szerencséjére talált is a saját cége számára szervert. Egy növekvő vállalkozásról van szó, ezért nem volt benne biztos, hogy ténylegesen megtalálhatja azt a céget, amelyik tud igazodni, és alkalmazkodni az ő változó igényeihez. Hiszen előreláthatóan a cég növekedni fog, ezért az adatforgalma a tárhelyszükséglete mindinkább nagyobb lesz. Volt egy teóriája, hogy most jelen pillanatban mekkora szolgáltatásra lenne szüksége a cégének, melyet mindenképpen majd növelni kell. Ehhez és a következő kritériumhoz keresett céget, a másik elvárása az volt, hogy a saját cége telephelyén nem szeretne szerver állomást biztosítani, vagy külön erre kialakítani egy alkalmas helyiséget. Ezért számára nem jöhetett más számításban, mint a szerver hosting. Érdeklődtem is a szomszédomtól, mit is takar ez a szerver hosting, mert én nem vagyok jártas az IT világban. Ős sem tudott sokat róla, de a barátja felvilágosította, hogy mi is az a szerver hosting. Ez pont az a szolgáltatás fajta, amit a barát keresett, ugyanis ténylegesen nem kell külön helyiséget biztosítania az irodán belül, hanem ezt megoldja a szolgáltatást nyújtó cég. Ez a csoda cég a szerver hostinggal biztosítja a szerver bérlést, így nem szükséges saját szerver, csak egy távoli elérést kell biztosítania a cég számára, hogy a máshol lévő szerverhez hozzá tudjon kapcsolódni.

Arra gondoltam, hogy ez mennyire lehet biztonságos, a szomszédomat a barátja teljesen megerősítette abban, hogy így az információk és az adatok szinte 100% an biztonságban vannak. Állandó felügyelet mellett, heti szinten biztonsági mentéseket csinálnak, hogy ténylegesen minden adat fellelhető legyen. Ennek a remek cégnek az ajánlatai nem csak akkor jó megoldások, amikor teljesen nem szeretnénk foglalkozni a szerverekkel, hanem akkor is, amikor csak átmeneti jelleggel, a miénk meghibásodott, vagy csak átállásunk van, akkor is ki lehet bérelni a cégtől egyet. Szomszédom barátja tényleg igazán zseniális céget talált, pont olyat, amilyet keresett, hiszen a cég nagyon kedvező csomagokkal készül az érdeklődők számára, amelyet a cég méretéhez, az ott dolgozók számához mérten lehet kalkulálni. Természetesen ehhez mérten az árkategóriák is méret szerint változnak. A szomszédom üzleti barátja nagyon elégedett a választásával, és minden cégével kapcsolatos összejövetelen kifejti, hogy mennyire jó döntés volt ez a szerver hostinggal foglalkozó cég, mennyire megbízik bennük, mivel maximálisan jó szolgáltatást nyújtanak minden körülmények között. A választását alá is támasztja, hogy még soha egy leállás, kimaradás sem volt, így azt a cég által szorgalmazott szolgáltatást sem kellett kihasználnia, hogy a nap 24 órájában rendelkezésre állnak, hiszen problémája még nem volt.