Az üzletben soha nem szabad viccelni sokan mondták ezt. És a jelenlegi helyzet tényleg úgy diktálja, hogy ami a gazdaságban az elmúlt hetek és a jövő hónapok következményeképpen be fog következni, az súlyos lesz. Hiszen ki volt arra felkészülve, hogy több hónapra leálljon a termelése, ez az üzleti életnek kicsit sem kedvez. Hiszen itt nem csak a kétkezű munkás emberekről szól már a történet, hanem a nagy befektetések és megrendelések is el fognak maradni, így az elemző cégekre sem lesz szükség. Az üzleti élet megbillen, de remélhetőleg a hamar megtalálja újra a helyes egyensúlyt. Addig is, mint a szomszédom is, csak otthon lehet ülni és tervezgetni a jövőt. Nem csak céges szinten, hanem a házán is nagy átalakításokat gondolt ki a felszabadult sok idejében.

Nem másról határozott, minthogy napelem rendszert építtetett, szeretett fel a háza tetőszerkezetére. Régóta foglalkoztatja, hogy hogyan lehetne költséghatékonyabb az energia fogyasztásuk és természetesen a környezete védelmét is szem előtt tartotta mindig, ámbár nem tudja, hogy most a legalkalmasabb erről döntenie. Hiszen olyan kétes állapotok uralkodnak, de egy kivitelező cégnek biztosan jól fog jönni az új megbízás, egy napelem rendszer kialakításáról.

Ekkor kezdett elmélkedni a kedves szomszédom, hogy nagyon jól kitalálta, hogy ő napelem rendszert rendel meg, de fogalma sem volt arról, hogy milyen a jó, mekkora teljesítményűt és hány cellásat éri meg az ő fogyasztásukhoz mérten felszereltetni. Első körben el kellett döntenie, hogy mit szeretne vele teljesen kiváltani az energia fogyasztását a házának, ezzel a technológiával, vagy azt szeretné, hogy a napelem rendszer besegítsen csak. Számos cikket elolvasott, és jó pár kivitelezőtől bekért árajánlatot, de egyik sem nyerte el a tetszését, valami mindig hibázott. Hol a napelem rendszer ár nem volt megfelelő, hol pedig nem adtak elég információt sem a napelem rendszerekről, sem arról, hogy a cégnek milyen korábbi munkái vannak. Ez a szomszédom szerint nem a legjobb, ő szerette volna, hogy minden egy helyen legyen, részletes információt kell, hogy kapjon egy érdeklődő, arról, hogy mit fog megrendelni, vagy miről kér árajánlatot. A napelem rendszer kiválasztása, és a cég megtalálása nem egyszerű feladat, de a szomszédomnak sikerült, hiszen egy olyan remek céget találta, ahol az összes kívánalma egy helyen megtalálható volt, el sem hitte, a napelemekről ennyit még nem is tudott meg soha, hogy milyen teljesítményűt szeretne és hogy milyen irányba, tájolásba érdemes felszerelni őket. Ez az oldal az, amit régóta keres, egy ilyen céggel szeretett volna mindig is szerződni, akik ilyen tájékoztatást és egyfajta útmutatást adnak az érdeklődők számára, akik ezáltal nem érdeklődők lesznek, hanem potenciális megrendelők. Ebből tudta meg a szomszédom, hogy a DNY-i fekvésű háztető a legmegfelelőbb, de máshova is elhelyezhető a napelem, ahol megfelelő mennyiségben éri elegendő napfény.

Amikor pedig a ház paramétereit megadva, annak fogyasztását feltüntetve árajánlatot kért, majd kapott is, nagyon meglepődött, hogy a napelem rendszer ára ennél a cégnél mennyire kedvező. Nem hitte volna, hogy egy ilyen nagyszerű cég, ilyen remek árajánlatot fog adni. A napelem rendszer ár ennél a cégnél volt ár érték arányban a legjobb. Melyet azon nyomban elfogadott, nem volt kétség, hogy amely cég ennyire elnyerte a tetszését, azzal szerződni is fog a munkára.