Kockázat nélkül a nyereség sem elérhető

Még ma is a fülemben cseng anyukám sóhaja, amikor belekezdtem a saját vállalkozásomba. Ő ugyanis kifejezetten kockázatosnak találta az egészet, és nem értette, miért hagyom ott a biztos állásomat egy multinál a bizonytalan vállalkozói lét miatt. Nagyon sajnáltam szegényt, de úgy éreztem, muszáj megvalósítanom az álmaimat, és egy percig sem ülhetek tovább tétlenül. Így hát elindítottam a vállalkozásomat, és milyen jól tettem! Az élet ugyanis engem igazolt. Bár az első év rizikós volt, ott sok mindent elbukhattunk volna, de utólag azt mondom, megérte kockáztatni. És megérte a sok belefektetett energiát és fáradtságot is, a vállalkozásom nélkül ugyanis nem tartanék ma ott, ahol jelenleg tartok.

És tényleg nem panaszkodhatok, mert nem csak az egyéni de az anyagi függetlenségemet is sikerült megteremtenem. Olyannyira, hogy a félretett pénzemből szép apránként felújítottuk az otthonomat, most pedig medence vásárlásra adnám a fejem. Az ismerősök a Best Markt kínálatát ajánlották a figyelmembe, egyikőjük konkrét linket is küldött: https://www.bestmarkt.hu/kert-barkacsolas/medencek-es-kiegeszitok-c1587/medence-c1588. Itt aztán minden típusú medencét megtalálok, amire csak szükségem lehet. Nem is gondoltam volna, hogy ilyen sokfajta medence elérhető! Úgy tűnik, hogy a Best Markt valóban nem ismer lehetetlent, és tényleg mindegyik típusra nagy választékkal látja el az érdeklődő vásárlót.

Így választok medencét a Best Markt-tól

Még gyerekkoromban emlékszem, hogy süllyesztett víztükrű medencém volt, ezt a típust is megtaláltam a https://www.bestmarkt.hu/kert-barkacsolas/medencek-es-kiegeszitok-c1587/medence-c1588 linken. Nekünk az olcsóbb, műanyag szerkezetű medencére tellett akkoriban – ennek ugyan kevésbé volt strapabíró az anyaga, de nagyon könnyű volt mozgatni, és a nyár szezon elteltével nemes egyszerűséggel csak leengedtük és elraktuk a következő nyárig. A saját kertembe egy eggyel modernebb megoldásban gondolkodom, és mai fejjel inkább a strapabíróbb fémvázas szerkezetű medencét választanám. Szerencsére a https://www.bestmarkt.hu/kert-barkacsolas/medencek-es-kiegeszitok-c1587/medence-c1588 linken erre is akad választék, kör és négyszögletű kivitelben is.

Nekem utóbbi egyébként jobban tetszik, de ez már tulajdonképpen ízlés dolga. A lényeg a fémvázas szerkezet, mert így ez a típus sokkal kevésbé sérülékeny, mint a felfújható peremű változat. Ugyanakkor a fémvázas medence is ugyanúgy mobilis, könnyen szétszerelhető és ebből kifolyólag nagyon könnyen szállítható is. Télre azonban vízteleníteni kell, és jó alaposan ki kell tisztítani, mielőtt szétszedjük. Így abban reménykedem, hogy a Best Markt oldalán a tisztításhoz is találok majd segédeszközöket. Nem medence a medence ugyanis a megfelelő szűrőberendezés nélkül. Én homokszűrős vízforgatóban gondolkodom, ahogyan azt az oldal is javasolja, ez ugyanis jóval strapabíróbb. És persze nem ártana beszerezni egy víz alatti porszívót sem, hogy a medence alján összegyűlt szennyeződéseket is ki lehessen takarítani. De ne szaladjunk ennyire előre: még ki kell választanom álmaim medencéjét előtte. Szurkoljatok!