Amikor egy ember úgy dönt, hogy céget alapít, rögvest az első céljai között nem csak az önmegvalósítás áll, hanem, hogy megéljen belőle, de még nem titkolt szándék az is, hogy profitot termeljen. Mindenkinek van egy jó ötlete, amit meg szeretne valósítani, de nem mindenki vág bele, hiszen az üzleti élet nagyon kiszámíthatatlan. Elég egy kis gazdasági megingás, vagy valamilyen váratlan globális vírushelyzet, mely meggyengíti az üzleti folyamatokat, nagy kockázat, de akár könnyű siker is tud lenni egy saját üzlet, melyben mindenre fel kell készülni.

A jó befektetés nem csak egy jó ötlettel kezdődik, de akár lehet ez egy napelemes rendszer is. Hiszen a környezettudatosság és az energiatakarékosság nagyon fontos a mostani környezetszennyező magatartásunk után, hogy legyen olyan korszakalkotó új ötleteink mely alapján, jobbá tudjuk tenni a már kialakult környezeti helyzetet.

napelemes

Jó befektetés tehát a napelemes rendszer kialakítása, erről döntött a szomszéd vállalkozó is, aki már régóta gondolkodott azon, hogy a családi háza tetőszerkezetére napelemet szereltet fel, ezen gondolatmenete már évek óta foglalkoztatja, de most látta elérkezettnek az időt, hogy bele is vágjon a megvalósításába. Mivel alapos ember lévé szeret utána járni annak, amit meg fog rendelni, azért egy kis tanulmányt is végzett napelemes rendszerek tekintetében. Nagyon alaposan feltérképezte a piacot, hogy honnan éri meg legjobb minőségű, és áron beszerezni a napelemes rendszert. Nem tudta volna ilyen alaposan feltérképezni a dolgokat, egy remek oldal nélkül mely mindvégig a szolgálatára állt egyfajta útmutatóként szolgált neki az egész beszerzési folyamat alatt. Nem is tudta volna eme remek oldal és annak tanácsai nélkül megrendelni a napelemes rendszerét. Ahogyan mesélte mindvégig szem előtt tartotta az oldal bejegyzéseit, hiszen az nagyon alaposa és mindenre kitérő módon, az apró részletekre is ügyelve, érthető módon taglalja a napelem miben létét. Erről az oldalról tudta meg, hogy nem mindegy az sem, hogy milyen tájolású a családi házuk tetőszerkezete ugyanis a legjobban akkor működik és üzemel a napelemes rendszer, hogy ha a tető valamelyik pontja DNY-i fekvésű, ugyanis ekkor éri a legtöbb napfény az elemeket. Jó ekkor a szomszédom megnyugodott, hogy az ő tetőszerkezete alkalmas lesz a napelemes rendszerek felszerelésére. Ez az első kritériuma annak, hogy miképpen éri meg felszereltetni és megtérül -e majd rövid időn belül a befektetett összeg. Ahogy tovább haladt a szomszédom az oldalon közzétett bejegyzések olvasásával, ahhoz a ponthoz ért, ahol már olyan információk is elő bukkantak, amelyek már számára is nagy újdonsággal bírtak a napelemes rendszerek működésének tekintetében. Hiszen egy laikus mit is gondolhat, hogy a napelemes rendszer hogyan is működik, így vélekedett velem egyetemben a szomszédom is, hiszen fogalmunk sem volt, hogy napelem váltóáramot termel mely nem alkalmas a háztartási gépek működtetéséhez. Egyikünk sem gondolta, hogy szükséges egy átalakító is, melyet inverternek hívnak, mely a megtermelt energiát egyenárammá alakítja és így működésre bírja az elektronikai eszközöket. Egyik fontos információ ez volt, melyre az oldal segítségével jött rá a szomszédom és vele együtt én is, másik ilyen sarkalatos pont, hogy már a megrendelésnél el kell dönteni a napelemes rendszer kW teljesítményét, hogy a háztartás gépeit szeretné csak működtetni vele az ember, vagy esetleg a rendszerbe is vissza szeretne termelni, mert ehhez is olyan invertert kell választani, ami ezt szabályozza és kimutatja. Nagyon összetett választási procedúra a napelemes rendszer kiválasztása, de hosszú távon nagyon is megéri, főleg ha van hozzá egy remek útmutató oldal is.