A válasz? Valószínűleg a férfiak többsége. A nők valószínűleg inkább vannak tudatában annak, milyen fontos, hogy a megfelelő pelenkát add a gyermekednek, de lehetőleg ne kelljen érte eladni a lelkedet is a karod meg a lábad mellé. Ugyan én magam még nem vagyok anyuka, de a nővérem nem sokára az lesz és gyakran panaszkodik, hogy micsoda árak vannak mindenben, ami a pici babákhoz, vagy a nem túl pici babákhoz kapcsolódik. A pelenkánál jobb, szemléletesebb példát nem tudok hozni.

Mivel elég segítőkész embernek tartom magam, gondoltam, keresek a nővéremnek egy olyan online pelenka oldalt, ahonnan könnyen tud jó minőségű, de viszonylag olcsó pelenkát rendelni. Végül meg is lett a hunyó: a Bugyipelenka | LORD Shop webshop volt tapasztalataim és egy facebook csoport szerint is a legjobb. Az említett csoportban mindenki nagyon dicsérte: a pelenkák nem bántják a baba bőrét, úgy alusznak benne, mint a bunda, nem ereszt át, minőségben felveheti a versenyt bármelyik agyon reklámozott pelenkával, de nincsenek elszállva maguktól, és rengeteg kedvezmény ajánlanak még ezekhez az árakhoz is a maguk módján.

Először is azzal kezdeném, hogy van egy minimum vásárlási limit, amit meg kell ugrani ahhoz, hogy le tudd adni a rendelést. Ez a limit ötezer forint. A nővérem megnyugtatott, hogy egy baba esetében ennyi értékben egy hónap alatt bőven elmegy ennyi pelenka, de talán még több is. Szóval ez egy elég átlagos árküszöb, tekintve, hogy bugyipelenkák, pelenkák és popsi törlők, nedves törlők a webshop fő termékei. Ami az “egyéb”-hez hasonló kategóriákból jön be, az valószínűleg csak egy nagyon pici töredéke annak, amit a pelenkákból és egyéb baba termékekből megkeresnek.

Bugyipelenka | LORD Shop

Bugyipelenka | LORD Shop

Plusz nagyon segítőkészek, ha esetleg hasonlóan elveszett vagy, mint én, minden egyes szekcióhoz oda van írva, hogy pontosan mi van itt, és mekkora babának lehet rá szüksége. Útmutató szingliknek az anyasághoz, azt hiszem… Vannak különböző, előre összerakott csomagok, amikből válogathatsz, ilyen a kipróbálom csomag, vagy az ingyen szállításos csomagok, bár ez egy trükkös darab. De ugyanígy vannak pelenka szettek súly, vagy márka alapján, ha valaki már annyira ismerős lenne a termékekkel.

Ezek mellett pedig lehet felnőtteknek is vásárolni, bár itt kisebb a választék, mint a babáknál, de az idő szűkében ezek is biztos nagyon jók. Ilyenek például a női vagy férfi parfümök, kozmetikai termékek, borotvák, sőt, most jött ki az új tusfürdő, testradír és fürdő olaj családjuk, ami nagyon érdekesnek tűnik. Ha pedig annyira átment már az ember lánya remetébe, hogy ki se teszi a lábát, akkor háztartási tisztítószert is tud itt kapni. Persze azt nem lehet még tudnunk, hogy ennek az olcsó húsnak mennyire híg a leve, de a hallottak alapján nem számítunk rossz tapasztalatokra.

És miért is mondtam, hogy az ingyen szállításos csomag trükkös. Nos, az oldal szerint 8 ezer forint felett a szállítás ingyenes, de csak a saját csomag szállító szolgáltatásukon keresztül, ami viszont csak Pesten és annak környékén (a megjelölt településeken) vehető igénybe, hisz csak oda szállít ki. Így tehát, automatikusan, akik nem tartoznak ebbe a szférába, azok a GLS futárszolgálattal kell, hogy rendeljenek, aminek a szállítási díja minden esetben 1200 forint, plusz ha esetleg még utánvéttel veszed, akkor 300 forint a kezelési költség, legszebb emlékeim szerint. Én ezt, ha megbízhatónak bizonyul a webshop, csak akkor alkalmaznám, ha először rendelek. Ha minden gond nélkül megérkezik, nincs gond az aggodalomra, és nyugodtan lehet előre fizetni, az alábbi módokon: simplepay vagy előre utalás netbankon keresztül. De természetesen kinek mi a szája íze, ebbe nem lehet beleszólni, csak egy javaslat volt.

Ami a saját kiszállító szolgáltatásnak, és így a pestieknek a hátulütője, hogy feléjük havonta csak egy kimondott alakalommal jár a futár, így muszáj úgy időzíteniük, ha részesülni akarnak a kedvezményben, hogy arra az időpontra rendeljék meg a szükséges dolgokat. Ezzel ellentétben a GLS már 2-3 napon belül kiszállít, ha esik, ha fúj. Így, a vidékiek akár havi több alkalommal is rendelhetnek, a kérdés csak az, megéri-e a többször 1200 forint szállítási költség? Megint csak, ezt mindenki maga tudja megítélni.

Mi a következőkre jutottunk a nővéremmel: ha itt az ideje, akkor rendelünk tőlük egy kisebb csomagot, meglátjuk, hogy szuperálnak. Ha beválnak, nagyszerű, de havonta csak egyszer rendelünk tőlük, mert az úgy sokkal gazdaságosabb. Lesz egy nagy bevásárlás a neten, mindenből, amire itthon szükség van, és, amit itt meg lehet találni. Így valószínűleg az ára inkább lesz 20 ezer felé, mint 8 ezer felé, de egy hónapnyi, vagy egyes termékek esetében, mint balzsam vagy sampon akár több is, szükséges kozmetikai és egészségügyi termékeket rendelünk. És, ha tényleg ennyire beválik, akkor egyből regisztrálunk is, és csatlakozunk a pontgyűjtéshez. Ez azt jelenti, hogy 100 forintonként kapunk 1 pontot, amiből levásárlás esetén 1 pont 1 forint lesz, és 6000 forintot lehet egyszerre levásárolni.

Azt is láttuk, hogy van ilyen, hogy nyeremény játék, de ez a rész üres. Feltételeztük, hogy a vírus miatt most nem hirdetnek ilyet, de nagyon érdekes, hogy ilyennel is tudják jutalmazni a hűséges vásárlókat.

Azt tudom csak ajánlani, pláne, ha Pest közeli vagy, hogy egyszer próbáld ki a Bugyipelenka | LORD Shop oldalt. Ha tényleg olyan jók, akkor pedig használd ki, hogy szállítási díj mentesen is rendelhetsz tőlük. Alaposan kalkuláld ki, mennyi pelenkát, popsitörlőt és egyéb szükséges terméket használtok el egy hónapban. Majd, ha esetleg túl sok, vagy nem tudom, mi az, amit nem kell olyan sürgősen után tölteni, és jegyezz fel mindent, el ne felejtsd. Innentől pedig már csak követni kell a jegyzeteidet, és azoknak megfelelően berendelni mindent, amire szükségetek lehet.

Szerintem amíg a vírus tart, ez egy nagyon jó módja annak, hogy elkerüld a sok embert, aki esetleg az amúgy is általában elég pici drogériákban összetömörül.